Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Az oldalon elhelyezett űrlapok kitöltésével hozzájárul adatai kezeléséhez   Bővebb információ itt 

ELFOGADOM
Termékek Menü

Klíma-hűtés,légkezelőkhöz valamint hővisszanyerős szellőztető berendezésekhez

Hűtés légkezelőkhöz:

    A mai modern épületek irodaházak, üzletek, ipari létesítmények vagy akár családi házak lakások megfelelő légminőségének ellátásában elengedhetetlenül fontosak a légkezelő, szellőztető berendezések. A légkezelők által az épületbe bejuttatott friss levegőt télen fűteni nyáron pedig hűteni szükséges. A fűtés könnyen megoldható bármilyen kazánnal vagy elektromos fűtésű regiszterrel a hűtésre pedig leggyakrabban folyadékhűtőt alkalmaznak. Ettől egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás beruházási és üzemeltetési oldalról egyaránt a direkt hűtés? (DX-es) rendszerek. Itt nincs szükség közvetítő közegre, mint a folyadékhűtőknél, mert a direkt hűtésnél a hideg hő leadó felület közvetlenül a légkezelőbe van, beépítve ez által kisebb a hő veszteség.

A direkt hűtésű klíma rendszer előnyei a folyadékhűtő alkalmazásával szemben légkezelőhöz vagy rekuperátorszellőztető berendezéshez való illesztés esetén:

  •   alacsonyabb beruházási költség
  •   alacsonyabb üzemeltetési költség (alacsonyabb energiafogyasztás, kevesebb karbantartás)
  •   egyszerű és gyors telepítés
  •   kisebb helyigény és tömeg
  •   alacsonyabb zajszint

Elérhető klíma aggregát típusok és hűtőteljesítmények:

Leggyakrabban alkalmazott cégünk által forgalmazott klíma-hűtő aggregát típusok LG, TOSHIBA, DAIKIN, HITACHI, PANASONIC. Elérhető alap teljesítmények 5-25kW-ig nagyobb teljesítmények duplikálással vagy VRV, VRF kültéri egység alkalmazásával valósítható meg.

Az 1. ábra bemutatja egy LG univerzális kültéri egység légkezelőhöz való illesztését:

 

A rendszer részei és felépítése:

  • LG UU univerzális inverteres kültéri egység
  • LG vezérlő panel (AHU Kontrol kit Modell: PRCKAO) a szükséges érzékelőkkel
  • LG vezetékes távszabályzó
  • légkezelő egység (bármilyen gyártmány)

 

A 2. ábra bemutatja egy LG MULTI V VRF kültéri egység légkezelőhöz való illesztését

Az ábrán látható, hogy egy VRF kültéri alkalmazása esetén bármilyen más kialakítású beltéri egység is csatlakoztatható a légkezelő mellé ez által a hűtés, fűtés mellett a szellőztetést, sőt még a használati meleg vízkészítést is meg lehet oldani egy rendszeren belül.

 

Rekuperátor klíma,hővisszanyerős klíma

3. ábra LG ECO V DX   LG hővisszanyerős szellőztető egység beépített hőcserélővel.

     

 

A 3-as ábrán egy LG ECO V hővisszanyerős szellőztető egység látható, ami tartalmaz egy DX-es hőcserélő egységet. A szellőztető berendezést össze lehet kötni egy arra alkalmas kültéri egységgel, jelen esetben egy LG MULTI V mini kültéri egység és ezzel az összeállítással alkalmas a berendezés a levegő hűtésére, fűtésére, valamit páratartalom szabályozásra is.

Természetesen több gyártó is kínál hasonló megoldásokat DX-es hőcserélővel ellátott hővisszanyerős szellőztető berendezéseket. Választhatunk több típusból LG, SAMSUNG, TOSHIBA, DAIKIN, HITACHI, PANASONIC szellőztető egységeket, legáltalánosabban 500-1000m3/h légszállítás valamint 4,0-10kW hűtő-fűtő teljesítmény között.

 

4. ábra LG univerzális kültéri egység illesztése hűtő-fűtő hőcserélőhöz.

 

 

A DX-es rendszer nagyon jól illeszthető a légkezelőkön kívül bármilyen légtechnikai rendszerbe ahol a levegő hűtésére vagy fűtésére van szükség.  Utólag is megoldható a hűtés és fűtés csak egy megfelelően méretezett hőcserélőt  kell beépíteni. A hőcserélőt rézcsövekkel össze kell kötni a klíma kültéri egységgel. Az AHU készlet, ami egy elektronikából és a hozzá tartozó érzékelőkből áll vezérli a rendszer működését a vezetékes távirányítón keresztül, lehetőség van infra távirányító használatára is. Éttermek, nagykonyhák, irodák, ipari létesítmények rekuperátorok stb. szellőző rendszerébe beépíthetők csak néhány kritériumnak kell a szellőző rendszernek megfelelni. Nagyon költséghatékony és gyors megoldás utólagos beszerelése is.

Bővebb információért hívja az alábbi telefonszámot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a weboldalunkon megadott elérhetőségeinken keresztül.

További cikkeink:

0620/9522-081

Kerti Tamás

Gyártók
Szaktanácsadás
Klímaszerelés
Segítünk választani