Termékek Menü

Klíma szerelés

Több mint 15 éves szakmai tapasztalat, klíma és légtechnika területén közel 10.000 db beüzemelt légkondicionáló berendezés.

Lakossági komfort klímaberendezések, ipari klímák folyadékhűtők szerelése beüzemelése karbantartás

 • több mint 15 éves szakmai tapasztalat
 • közel 10.000 db beüzemelt klímaberendezés
 • megbízható klímaszerelő csapat
 • tiszta munkavégzés
 • 100% garancia
 • garanciális és garancián túli szerviz
 • alkatrészellátás
 • rendszeres karbantartás
 • ingyenes kiszállás (Budapesten és vonzáskörzetében)
 • ügyfélszolgálat, bemutató terem, iroda és raktár
 • ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás

Néhány munkánk képekben:

További munkáink ►

 

Klímaszerelés:

 

A split klíma szerelésről

A split klímaberendezések szerelésének két különböző módja lehet. Egyik amikor a klímaberendezés működéséhez szükséges összes csövet és az elektromos kábeleket az épületek építése vagy felújítása során előre behelyezzük a falakba, padlóba, vagy álmennyezet fölé stb. Ezt a megoldást azért célszerű választani még akkor is ha tudjuk hogy az építkezés költségei miatt egyenlőre nem lesz pénzünk a klímaberendezések felszerelésére. Mert utólag sokkal nehezebb és drágább a klímacsövek nyomvonalait kialakítani egyes esetekben akár kivitelezhetetlen is lehet a felszerelése az általunk elképzelt helyre.

Ilyenkor kompromisszumot kell kötni hogy az esztétikai megjelenés ne menjen a megfelelő működés és légeloszlás hatására. Aki előre gondolkodik annak módjában van a klímaberendezés elhelyezését a belső építészeti igényekhez és a bútorzathoz igazítani, sőt még pénzt is spórol és nem kell utólag bosszankodnia azon, hogy a már kész lakásban vajon merre vezesse el a csöveket hogy az esztétikus legyen és ne járjon nagyobb munkával.

A klímaberendezések előcsövezésénél el kell helyezni a falba a szigetelt hűtőköri rézcsővezetékeket, a kondenzvíz elvezető csövet valamint az elektromos betáp és vezérlés kábeleit. Ha ezek megvannak akkor utólag már csak a kiválasztott klímaberendezést kell felszerelni és beüzemelni. Ha ön szeretné előre megcsináltatni a klímavezetékek kiépítését akkor ezt mindig csak klímatechnikai szakemberre bízza. Mert a rosszul elkészített kiállások és nyomvonalak nagyon sok bosszúságot okozhatnak sőt még a klímaberendezésünk is tönkremehet. És ez már csak akkor fog kiderülni amikor a klímaberendezést elkezdjük üzemeltetni.

Célszerű attól a cégtől megvásárolni a klímaberendezést aki az előcsövezést csinálta és velük felszereltetni mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy a berendezésünk megfelelően fog működni. És ha esetleg mégis baj van akkor nincs egymásra mutogatás hogy mi nem jó, a csőelőkészítés vagy a klímaberendezés.

Klímaszerelés:

A klímaberendezések szerelésének a másik módja az utólagos felszerelés amikor egy kész meglévő épületbe kell a klímaberendezést telepíteni. Ez a megoldás az esetek többségében könnyen megoldható, abban az esetben ha a kültéri és a beltéri egységek között csak egy pár méter a szerelési távolság. Ha viszont a kültérit a beltéritől messzebbre valahova el szeretnénk rejteni, akkor ha más mód nincs dekorcsatornát kell a falon elhelyezni, ebben kell a csöveket elvezetni.

De nem kell elkeseredni mindent meg lehet oldani esztétikusan és kulturáltan. Egy splitklíma felszerelése helyszíntől függően kb. 3-4 órát vesz igénybe, hosszabb szerelési távolság esetén 4-5 óra, de lehet ettől még több is. Ha klímaberendezést akar szereltetni mindenképpen győződjön meg arról, hogy a klímaszereléssel megbízott cég vagy személy rendelkezik-e az adott klímaberendezés szereléséhez jogosultsággal mert a nem megfelelő telepítésből származó meghibásodásokért a gyártó felelősséget nem vállal. Magyarországon a klímaberendezések meghibásodásának a zöme a rossz és nem szakszerű klímaszerelésre vezethető vissza.

Klímaszerelés:

A klíma és légkondicionáló berendezések felszereléséhez az alábbi esetekben nem kell  építési engedély:

A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. számú melléklete alapján építési engedély nélkül végezhető tevékenységek:

Napenergia-kollektor, szellőző-, klímaberendezés-, riasztóberendezés, villámhárító-berendezés, áru- és pénzautomata, kerékpártartó, zászlótartó építményen vagy építményben való elhelyezése, ha ahhoz nem kell az építmény tartószerkezeti rendszerét vagy tartószerkezeti elemeit

 •  megváltoztatni
 •  átalakítani
 •  elbontani
 •  kicserélni
 •  megerősíteni
 • újjáépíteni

​Bizonyos esetekben ettől eltérhet az önkormányzatok rendelkezése, főleg műemlék épületeknél és épület homlokzatoknál problémát jelenthet a klímaszerelés. Klímaberendezés telepítésének megkezdése előtt érdemes érdeklődni az illetékes építési hatóságnál a kellemetlenségek elkerülése érdekében!

Klímaszerelési árainkról kérjen tőlünk ajánlatot.
 

Klímaszerelési ajánlat kérés

Klímaszerelő Budapest

Klímaszerelés Budapest

Gyártók
Szaktanácsadás
Klímaszerelés
Segítünk választani