Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Az oldalon elhelyezett űrlapok kitöltésével hozzájárul adatai kezeléséhez   Bővebb információ itt 

Klíma szerelés

Több mint 15 éves szakmai tapasztalat, klíma és légtechnika területén közel 10.000 db beüzemelt légkondicionáló berendezés.

Lakossági komfort klímaberendezések, ipari klímák folyadékhűtők szerelése beüzemelése karbantartás

 • több mint 15 éves szakmai tapasztalat
 • közel 10.000 db beüzemelt klímaberendezés
 • megbízható klímaszerelő csapat
 • tiszta munkavégzés
 • 100% garancia
 • garanciális és garancián túli szerviz
 • alkatrészellátás
 • rendszeres karbantartás
 • ingyenes kiszállás (Budapesten és vonzáskörzetében)
 • ügyfélszolgálat, bemutató terem, iroda és raktár
 • ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás

Néhány munkánk képekben:

További munkáink ►

 

Klímaszerelés:

 

A split klíma szerelésről

A split klímaberendezések szerelésének két különböző módja lehet. Egyik amikor a klímaberendezés működéséhez szükséges összes csövet és az elektromos kábeleket az épületek építése vagy felújítása során előre behelyezzük a falakba, padlóba, vagy álmennyezet fölé stb. Ezt a megoldást azért célszerű választani még akkor is ha tudjuk hogy az építkezés költségei miatt egyenlőre nem lesz pénzünk a klímaberendezések felszerelésére. Mert utólag sokkal nehezebb és drágább a klímacsövek nyomvonalait kialakítani egyes esetekben akár kivitelezhetetlen is lehet a felszerelése az általunk elképzelt helyre.

Ilyenkor kompromisszumot kell kötni hogy az esztétikai megjelenés ne menjen a megfelelő működés és légeloszlás hatására. Aki előre gondolkodik annak módjában van a klímaberendezés elhelyezését a belső építészeti igényekhez és a bútorzathoz igazítani, sőt még pénzt is spórol és nem kell utólag bosszankodnia azon, hogy a már kész lakásban vajon merre vezesse el a csöveket hogy az esztétikus legyen és ne járjon nagyobb munkával.

A klímaberendezések előcsövezésénél el kell helyezni a falba a szigetelt hűtőköri rézcsővezetékeket, a kondenzvíz elvezető csövet valamint az elektromos betáp és vezérlés kábeleit. Ha ezek megvannak akkor utólag már csak a kiválasztott klímaberendezést kell felszerelni és beüzemelni. Ha ön szeretné előre megcsináltatni a klímavezetékek kiépítését akkor ezt mindig csak klímatechnikai szakemberre bízza. Mert a rosszul elkészített kiállások és nyomvonalak nagyon sok bosszúságot okozhatnak sőt még a klímaberendezésünk is tönkremehet. És ez már csak akkor fog kiderülni amikor a klímaberendezést elkezdjük üzemeltetni.

Célszerű attól a cégtől megvásárolni a klímaberendezést aki az előcsövezést csinálta és velük felszereltetni mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy a berendezésünk megfelelően fog működni. És ha esetleg mégis baj van akkor nincs egymásra mutogatás hogy mi nem jó, a csőelőkészítés vagy a klímaberendezés.

Klímaszerelés:

A klímaberendezések szerelésének a másik módja az utólagos felszerelés amikor egy kész meglévő épületbe kell a klímaberendezést telepíteni. Ez a megoldás az esetek többségében könnyen megoldható, abban az esetben ha a kültéri és a beltéri egységek között csak egy pár méter a szerelési távolság. Ha viszont a kültérit a beltéritől messzebbre valahova el szeretnénk rejteni, akkor ha más mód nincs dekorcsatornát kell a falon elhelyezni, ebben kell a csöveket elvezetni.

De nem kell elkeseredni mindent meg lehet oldani esztétikusan és kulturáltan. Egy splitklíma felszerelése helyszíntől függően kb. 3-4 órát vesz igénybe, hosszabb szerelési távolság esetén 4-5 óra, de lehet ettől még több is. Ha klímaberendezést akar szereltetni mindenképpen győződjön meg arról, hogy a klímaszereléssel megbízott cég vagy személy rendelkezik-e az adott klímaberendezés szereléséhez jogosultsággal mert a nem megfelelő telepítésből származó meghibásodásokért a gyártó felelősséget nem vállal. Magyarországon a klímaberendezések meghibásodásának a zöme a rossz és nem szakszerű klímaszerelésre vezethető vissza.

Klímaszerelés:

A klíma és légkondicionáló berendezések felszereléséhez az alábbi esetekben nem kell  építési engedély:

A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. számú melléklete alapján építési engedély nélkül végezhető tevékenységek:

Napenergia-kollektor, szellőző-, klímaberendezés-, riasztóberendezés, villámhárító-berendezés, áru- és pénzautomata, kerékpártartó, zászlótartó építményen vagy építményben való elhelyezése, ha ahhoz nem kell az építmény tartószerkezeti rendszerét vagy tartószerkezeti elemeit

 •  megváltoztatni
 •  átalakítani
 •  elbontani
 •  kicserélni
 •  megerősíteni
 • újjáépíteni

​Bizonyos esetekben ettől eltérhet az önkormányzatok rendelkezése, főleg műemlék épületeknél és épület homlokzatoknál problémát jelenthet a klímaszerelés. Klímaberendezés telepítésének megkezdése előtt érdemes érdeklődni az illetékes építési hatóságnál a kellemetlenségek elkerülése érdekében!

Klímaszerelési árainkról kérjen tőlünk ajánlatot.
 

Klímaszerelési ajánlat kérés

Klímaszerelő Budapest

Klímaszerelés Budapest